thegrocerystore.be

Mijn cadeau ideeën

Herfst weer

vitamine B12

Omdat het weer officieel herfst is, is het tijd voor de nodige aankopen in je winkelmandje. Dit houdt in lekker lange warme wollige sjalen, handschoenen, regenponcho’s, maar ook wordt het weer tijd voor erwtensoep, hete thee, en je extra vitamientjes B12 en Vitamine D.

Tijdens veranderingen in het weer kan je weerstand omlaag gaan. Dit merk je bijvoorbeeld door vermoeidheid, verkoudheid, rillingen, loopneus en last van je ogen. Ook met dit veranderlijke weer kun je zelfs last van hooikoorts hebben! Het is moeilijk om je goed aan te kleden omdat het in de ochtend bitter koud is met vaak een regenbuitje, en zonnig met zestien graden in de middag. In de avond koelt het snel af en wordt het alweer donker om zeven. Wat moet je nou aan? Herfst is het ultieme weer voor laagjes. Een topje, een tshirt, een lang wollen vest, en een regenjas met sjaal is de perfecte outfit voor dit ongure weer. Ook een paraplu zou in je tas niet misstaan. Dit is tevens het weer waarop de regenlaarzen en Uggs weer uit de kast gehaald mogen worden en onderschat deze niet! Warme en droge voeten zijn essentieel voor je gezondheid en weerstand.

Genoeg over kleding. Wat écht belangrijk is voor je weerstand is je voeding. Onthoud natuurlijk altijd genoeg water te drinken. Water spoelt alles schoon en helpt tegen uitdroging, slechte huid, en nog veel meer kwaaltjes. Doordat er minder zon is en de temperatuur vrij snel zakt, doe je er goed aan om extra voedingssupplementen en vitamines te slikken. Zeker bij een verstoord nachtritme, of als je niet genoeg voedingsstoffen en mineralen binnen krijgt. Vooral veganisten en vegetariërs kunnen hiermee te kampen krijgen. Let dus goed op gevarieerd en voedzaam eten, en bij een lage weerstand kun je altijd extra vitamines slikken. In vele huishoudens vind je potjes met vitamines en mineralen in de keuken of in de badkamer.

Ben jij goed bezig in de herfst? Je Pumpkin Latte al in de aanslag, wollen vest hangt klaar en vitamines zijn geslikt? Laat die winter dan maar komen!