thegrocerystore.be

Mijn cadeau ideeën

Met de hond op vakantie

Een hond is de beste vriend van veel mensen. Wanneer je een hondeneigenaar bent zul je ontzettend veel plezier beleven aan je trouwe viervoeter. Maar een hond is ook een hele verantwoordelijkheid. Je zult veel tijd en zorg besteden aan de hond. Iets waar heel veel mensen die een hond willen aanschaffen rekening mee moeten houden is op vakantie gaan. Je kunt namelijk niet met een hond het vliegtuig in. Er zijn vliegtuigmaatschappijen die het aanbieden om een hond in het bagageruim te laten meevliegen maar dit is natuurlijk ontzettend stressvol een geen prettige ervaring voor de hond. Wanneer je een vliegreis hebt zul je dus ervoor moeten zorgen dat er iemand is die op je hond kan passen. Vaak zijn dit vrienden of familie maar er zijn ook zogenaamde hondenhotels. Toch is het wel degelijk mogelijk om met de hond op vakantie te gaan en dat is wat we in dit artikel bespreken

Europa

Je kunt misschien niet met de hond vliegen maar als je in Nederland woont heb je de mazzel dat je overal in Europa met de auto op vakantie gaan. Europa is een prachtig continent met vele verschillende culturen en klimaten dus wat voor soort vakantie je ook wilt het is mogelijk en in een autorit van 1-2 dagen te bereiken. Toch zul je met een hond alsnog moeten voorbereiden op een dergelijke vakantie.

Autorit

Een lange autorit kan voor een hond best intens zijn. Je zult ervoor moeten zorgen dat de hond goed gewend is om in de auto te zijn en zich daar te gedragen. Je kunt verschillende lange ritten maken met de hond om te oefenen. Daarnaast wil je natuurlijk een fijne plek voor de hond creëren in de auto. Je zult vaker moeten pauzeren als je met een hond rijdt, om de twee, drie uur maar dit is ook voor mensen eigenlijk het beste.

Nieuwe omgeving

Honden zijn gewoontedieren dus een nieuwe omgeving op vakantie kan best stressvol zijn voor een hond. Een goede tip is om spullen van huis mee te nemen zodat de hond vertrouwde dingen heeft en de nieuwe locatie meer als thuis aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan een hondenmand en zijn favoriete speeltjes.

Het is nooit leuk als je een tijd je hond kwijtraakt bijvoorbeeld tijdens het uitlaten maar het is nog veel stressvoller als dit in een ander land is. Zorg er op vakantie dus dubbel voor dat je de hond altijd aan de lijn houdt.